Selecteer een pagina

Toen ik voor de zoveelste keer mijn bank stond te boenen en de vlekken er gewoon niet meer uitkreeg, was ik het helemaal zat! Hij is nu bijna 8 jaar oud… Het is gewoon tijd voor een nieuwe. De vuilafstotendelaag is er allang van af waardoor ik om de twee weken een fles HG vlekkenverwijderaar erop kon leeg spuiten en dan nog steeds zag hij er verschrikkelijk uit. Maar ja… bij mij begint zoiets bij een bank en eindigt met een complete verbouwing…

Van het een komt het ander…
Eigenlijk was onze oude bank te klein voor ons alle vijf. Maar omdat de woonkamer te klein was voor een grotere bank was het een beetje afwegen wat we zouden doen. Sowieso vond ik de zoektocht naar een bank echt een ding. Een bank is gewoon een van de grootste dingen in de woonkamer en ik kijk er iedere dag tegenaan. Ik kwam toen de BySIDDE Sommer tegen. Eigenlijk alles wat ik graag zou willen. Genoeg ruimte, stof, lichte kleur, en ruimte voor ons allemaal! Maar ja… hoe mooi zou het dan zijn om wat extra speelruimte te hebben… Zo een typisch dingetje van het een, komt het ander…

Dus bedacht ik me, in de trapkast staan alleen maar spullen die daar staan omdat ze geen andere plek hebben. Het is de plek waar ik snel een pakketje in gooi omdat ik geen zin heb om het op te ruimen. Of waar ik speelgoed verstop als ik het deuntjes niet meer kan horen, ja echt dat doe ik soms! Ruil het overigens wel om voor iets anders. Verder is het een opslag waar spullen staan, alleen maar omdat er spullen kunnen staan. Philip voelde de bui al hangen toen ik hierover begon… ”je verzint altijd wel weer iets nieuws he?! Kan jij ook stilzitten?”

Uitkomst: doe je ding. Belofte: je gaat nergens last van hebben. Dat tweede was natuurlijk onmogelijk want de eerste 10 dagen heb je hier geen stap kunnen verzetten en heeft alles onder een dikke lag stof gestaan. Maar(!) op de elektra en trapkast afwerking heb ik het wel zelf geregeld!

Wat heb ik nou allemaal gedaan?

 • de muur stuccen
 • diezelfde muur behangen
 • andere muur verven
 • diezelfde muur nog een laag geverfd
 • trapkast laten weghalen, dit heb ik laten doen door Just in time.
 • trap schuren
 • 2 keer wit geschilderd
 • 800 keer naar de Gamma voor vergeten spullen
 • de eetkamertafel helemaal kaal geschuurd
 • 3 keer opnieuw gelakt
 • bank uitgekozen
 • 3 weken getwijfeld tussen 3 verschillende poede tinten…
 • vloerkleed laten reinigen
 • de inboedel van de trapkast doen laten verdwijnen/uitgezocht en nieuwe plek gegeven
 • nieuwe eetkamer stoelen uitgezocht
 • accesoires geshopt
 • 300 keer alles weer een andere plek gegeven omdat ik niet tevreden was

Hahaha en dat met 3 baby’s. Eerlijkwaar, het was heel gezellig en bijna alles hebben meegedaan. Dat is echt mijn sleutel tot dingen gedaan krijgen met hen erbij. Zij vonden het super leuk en ik heel gezellig. Soms werd het wel een ergere puinhoop dan dat het al was… Maar aangezien het toch al een ravage was, maakte dat ook niet meer uit. Voor klussen waarbij het het geen goed plan was om het samen te doen, heb ik gedaan toen zij sliepen.

Maar helemaal zonder hulp heb ik het niet gedaan. Philip heeft voor mij de elektra om geleid en de vloer + plafond weer hersteld. Held.

Helemaal klaar mee!
Al met al duurde het wel een eeuwigheid voor mijn gevoel… Je leeft toch in een woonkamer die totaal op zijn gat ligt en ik kon geen stof meer zien! Maar de kunst was om het los te laten. Dit wist ik van te voren. Het is gewoon niet in 1 dag klaar. Tussendoor was ik er zoooooo klaar mee, maar als ik dan de volgende dag weer 10 stappen verder was werd ik er ook weer zo blij van.

Niet zoals gepland…
Tjah… dit soort dingen gebeuren gewoon altijd, dus ik had er al rekening mee gehouden dat er dingen zouden komen waar je geen rekening mee had gehouden. Zoals dat de elektra van de kast, die uit de vloer kwam ipv uit de muur. Dom. Had ik kunnen weten. Dat steigerplanken zo krom als wat zijn waardoor het onmogelijk is een rechte kastdeur te maken daarvan. Overigens wel gedaan, staat wel tof! Dat je je stuc tenminste 24 uur moet laten drogen. Stond gewoon op de verpakking, maar daar hebben we het gewoon even niet over. Dat je niet zomaar je alarm van de muur moet trekken, dan wordt de meldkamer nogal boos van. En dat niet alles altijd in de Fiat gepropt kan worden. Maar wat uiteindelijk toch is gelukt met een touwtje en een iets wat openstaande achterbak. Maar joh! Alles opgelost!

Eindelijk klaar
Toen was het klaar. Philip ploft naast me neer en ik vroeg of hij soms niet helemaal gek van mij en mijn ideeën wordt… Ik kan me dat echt voorstellen. ”je heb je wel weer wat op de hals gehaald, maar ik vind het heel mooi geworden. Je hebt het echt mooi gedaan. Soms vraag ik me af hoe je het weer verzint iedere keer… maar je maakt het wel altijd af. Daarom laat ik je gewoon je gang gaan. Ik word helemaal niet gek van je, ik vind je leuk” Liefde!

Liefs,

Lot