Selecteer een pagina

Nou, na lang stoeien met haar voeding zitten we nu eindelijk op een lekker spoor. Ik vond het in het begin heel heel lastig dat ze op geen enkele manier een gepureerd hapje wou hebben… Maar nu 2 maanden later vind ik het eigenlijk veel handiger! Het enige dat ze wel eet uit een bakje is pap.

Ja, Kiki heeft nog nachtvoedingen. Nee, dat vind ik helemaal niet erg. Soms komt ze 1 keer maar vaak 2 soms 3 keer. Maar hoe vaak ze ook komt haar voedingsschema overdag is bijna altijd hetzelfde. s’ nachts komt ze niet door trek hoor, maar ik voed haar omdat ze dan weer heerlijk snel in slaap valt. Verwend? Yup.

We beginnen de dag met 4 granen pap aan de ontbijttafel, het enige dat ze eet wat niet vast voedsel is.

 • 07:30 – 4 granen pap
 • 09:00 – voeding
 • 10:30 – mini rijstwafeltje/soepstengel/koekje/iets om te knabbelen
 • 12:30 – broodje boter met baby broodsmeersels
 • 13:00 – voeding
 • 15:00 – Fruit
 • 16:30 – voeding
 • 18:00 – Avond eten/pap ligt een beetje aan haar modus
 • 19:00 – voeding

Het is niet zo dat ik panisch mijn wekkertjes zet om deze tijden hoor. Soms is het wat later of wat vroeger. Lekker freestylen en aanvoelen wat die dag het beste werkt, werkt hier het beste.

De broodsmeersels van de kleine keuken vind ik echt ideaal. Ik heb ze geproefd en ze zijn ook echt lekker.
Fruit maak ik vaak heel klein omdat ik bang ben dat ze zich verslikt. Mango, aardbeien, banaan, abrikoos snij ik in kleine stukjes dat ze net groot genoeg zijn om te pakken en te klein zijn om je in te verslikken. Als ze te glibberig zijn stop ik ze soms in haar mond, ondertussen staat haar bakje met stukjes voor haar neus dan heeft ze het idee dat ze het zelf doet πŸ˜‰

Van haar broodje maak ik ook kleine stukjes zonder korstjes. Die blokjes pakt ze zelf van haar bordje en stopt ze in haar mond. Op het einde geef ik het korstje en daar zit ze dan op te bijten tot we allemaal klaar zijn met eten. Soms geef ik haar ook stukjes aan en kan ze met haar kleine vingertjes oefenen met aanpakken. Zo mooi die concentratie!

Avond eten doet ze met ons mee. Vaak geef ik haar 2 dingen van onze maaltijd. Tenzij we pizza of iets eten dat nog niet verantwoord is voor haar. Dan heb ik altijd asperge broccoli in de koelkast. Die hebben fijne lange stengels die ze goed kan vasthouden. Goed koken en dan hapt ze ze zo af! Als het een lange dag is geweest en ze is te moe om te eten, geef ik haar gewoon nog een bakje pap wat ze dan heerlijk moe kan weg eten. Wat echte favorieten zijn hier:

 • Asperge broccoli
 • zoete aardappel
 • bloemkool (niet te vaak)
 • rijst
 • sperziebonen
 • pompoen

Haar voedingen zijn nu zo op perfecte tijden dat ze prima 2 dutjes zou kunnen doen in haar bedje… Maar daar werken we nog aan πŸ˜‰

Liefs,

Lot.