Selecteer een pagina

De laatste dagen krijg ik een heleboel vragen over hoe ik zo positief en energiek kan blijven met zo weinig slaap s’ nachts. Dat ga ik vandaag vertellen. Ik heb helemaal geen geheim en ook geen waardevolle tips… Maar ik kan je wel vertellen hoe ik het aanpak. Ik wil er direct bij zeggen dat dit bij kindjes die echt een slaapprobleem hebben, natuurlijk een heel ander verhaal is! Dat los je niet even snel op met een bepaalde mindset. Die van mij hebben geen slaapprobleem, enkel een probleem met slapen. Ze slapen hier gewoon als echte baby’s… soms wel en vaak niet.

De afgelopen dagen is het feest hier. Lucas ziek, Kiki snot van hier tot Tokio en Isabel is gewoon klaar met dit schooljaar. De nachten tellen momenteel maar een paar uurtjes hier. En natuurlijk is dat niet de ideale situatie en zou meer slaap voor iedereen beter zijn, maar ik ben geen magische fee die iedereen even beter tovert en alle boze dromen weg kan nemen.

Gelukkig (!) ben ik wel een mama. Die je kan troosten als je eng droomt, ziek bent of niet kan slapen door je groene, druipende snot. En ondanks dat ook mijn wallen tot mijn enkels reiken, ben ik altijd blij dat ik dit kan en mag doen. Ik kan ze nu nog gerust stellen met een knuffel. Want groot worden is niet makkelijk, maar samen gaat dat echt wel lukken hoor. Ik accepteer dat de nachten niet fantastisch zijn en ik ben blij dat ik een lucky bastard ben en dat ik eruit mag s’nachts voor ze. Want man wat ga ik dit missen als ze later groot zijn…

 ”the nights are long, but the years are short!”

Wat doe ik na een onrustige nacht?
Ik ga nog voordat iedereen wakker word douchen en pak mijn aller lekkerste zeep en scrub. Heerlijk hoe die geur de hele badkamer vult! Echt genieten. Ik word een beetje wakker en ik maak een plan voor vandaag. Dit is mijn 5 minuten spa moment! Het komt ook vaak genoeg voor dat ik ze wakker maak met het geluid van de douche hoor. In dat geval hebben we de twee magische dingen als de tv en de wipstoel nog. 

Als iedereen klaar is begin ik aan de lunchtrommels en ontbijtjes. Standaard havermout, yoghurt en een latte ernaast. Daar kan je me echt voor wakker maken! Ga niet haasten maar neem even de tijd. Even samen rustig de dag beginnen. Als ik mezelf blijf vertellen dat ik moe ben, blijf ik in dat cirkeltje hangen. Eindstand is dat ik geen reet gedaan krijg en s’avonds nog veel vermoeider ben. Super zonde van de dag! Beter kijk ik naar die koppies die bij mij aan tafel zitten en deel ik de dag in aan de hand van wat er allemaal op de agenda staat vandaag. Ontspannen 5 minuten spa + het familiegevoel aan tafel + latte = voor mij de energieboost die ik nodig heb. Dan start de dag perfect, wat voor nacht het ook is geweest.

Essentieel!

  • s’Morgens geen haast hebben. Die 15 minuten eerder opstaan kunnen ook wel bij m’n ”slaap tekort”, maar haast met kinderen…? Regelrechte ramp.
  • Mijn latte, anders ben ik een regelrechte ramp #ochtendrituelen
  • Even dat momentje pakken. Voor mij betekent dat een douche met lekkere geurtjes. Ik heb 6 verschillende zodat ze niet iedere dag hetzelfde zijn maar ik kan pakken waar ik zin in heb. + het ontbijt samen.
  • Mindset. Focus en zie die kleine mooie dingen tussendoor, zie die kleine vingertjes die jouw hand zoeken en die oogjes die je overal volgen. Begin je dag bewust en laat de nacht achter je.
  • Ga wat eerder naar bed als je mega moe bent, ieder uurtje is een uurtje. Maar die had je zelf vast ook wel verzonnen.

En als ik dan weer eens in het holst van de nacht mijn nek breek over een liedjes zingende trein en ze de nacht door draag, heb ik altijd in mijn hoofd ” geniet ervan Lot want the nights are long, but the years are short”

Liefs,

Lot!