Selecteer een pagina

Wat vond ik dat een mooi moment. Net bevallen en Philip die onze verse baby ging aankleden… de eerste keer met heel wat geklungel doordat we niks meer begrepen van het overslag rompertje… en de tweede keer al wat vertrouwder, toen hadden we overslag-romper-ervaring πŸ˜‰ . Op welke dingen let ik deze keer met het kopen van haar geboorte pakje?

 • Overslag rompertje of shirtje!Β 
  ENORM fijn! Bij Isabel had ik er toevallig eentje waarmee we eerst een uur hebben staan klooten, dus tip is ook om hem thuis even eerst te bekijken voor je hem wil gebruiken bij de geboorte.
 • Sokjes met een omslag randje
  Sokken zonder verloor ik om de twee bewegingen… dan kwamen er weer een paar mini tenen aan een ijskoude voet onder het broekje vandaan… met een randje blijven ze goed zitten.
 • Jasje met capuchon
  Die kan je zo heerlijk over dat mutsje heen doen en komt er ook geen kou in het nekje! Mijn baby’s zijn beide in de winter geboren en gingen als een ware sneeuwpop meer naar huis… wel alleen voor een jasje! Vestjes voor binnen zijn lekkerder zonder.
 • 2 maten kleertjes… 50 + 56
  Ondanks dat dit dus op je lijstje staat dacht ik de tweede keer ”ach isabel was klein… ik heb maat 56 niet nodig” en dan opeens is je baby 4125 gram… en kregen wij zijn net geboren billetjes maar net in zijn newborn broekje gepropt. Gewicht van baby 1 zeg dus niks over het gewicht van baby 2… Dus neem ze beide voor de zekerheid mee of kijk ernaar dat je het mouwtje en broekje kan omslaan, zo kan je hem ook langer gebruiken.
 • Krabwandjes erbij
  Toen ik thuis kwam met isabel was de eerste kras op haar wang al een feit. Los van dat het fijn is dat ze zichzelf niet krabben is het ook lekker warm als je in de winter van het ziekenhuis terug naar huis gaat.
 • Zachte niet te warme stof
  De eerste keer had ik fleece… heel zacht maar vond het niet ideaal. Ze kreeg het super snel warm en heb het jasje daardoor niet eens aan getrokken. Nu heb ik gekozen voor een knuffel stofje, mega zacht maar niet idioot warm!
 • Extra mutsje (voor als je thuis bevalt)
  Ik kreeg deze tip van een hele lieve verloskundige! Zodra ze zijn geboren, krijgen ze een hoedje op om de warmte niet te verliezen. Gebruik de eerste uren daarom niet je mooiste, duurste hoedje. Zo zonde als ze die dan maar 1 keertje kunnen dragen. In het ziekenhuis kreeg ik twee keer een mutsje van daar, waardoor ik hier zelf nog geen ervaring mee heb.

Vooral het overslag rompertje en de sokjes vond ik het aller lekkerste! Je hoeft zo niet je pasgeboren baby twee keer iets over het hoofd te trekken, iets dat ze vaak niet zo leuk vinden. Daarna ben ik wel normale rompertjes gaan gebruiken. Er zijn trouwens ook shirtjes met een overslag! Dan kan je je baby gewoon erin leggen en de drukkertjes dichtmaken. Ideaal! En die uitvallende sokjes heb ik allemaal vervangen door sokjes met een randje!

Het geboortepakje shoppen is vooral ontzettend leuk! Geniet van dit HEERLIJKE moment!

Liefs,

Lot!

Mocht je nog andere tips hebben, let me know!