Selecteer een pagina

Wat zijn we blij met dat kleine frummeltje in mijn buik! Inmiddels heeft ze al 9 namen… Dat word strepen straks… 😉 Ik durf steeds meer te gaan dromen en heb afgelopen week de aller eerste babykleertjes van Isabel van zolder gehaald. Even wegdromen bij het echt baby gevoel!

Week 16
Omdat Philip (maar ik zeker ook!) heel graag naar haar hartje wilde luisteren thuis, hebben we een doppler gekocht… Ik wist van te voren dat dat ook tegen me zou kunnen werken… Wanneer je het hartje niet vind zal ik me waarschijnlijk helemaal kapot schrikken… Dus besloot ik hem te testen toen ik net terug kwam van de verloskundige. Toen hadden we haar net gehoord. Mochten we hem dan niet vinden, wisten we in ieder geval dat het aan dat ding zou liggen!

Hij raakte nog maar net mijn buik of ze was al loud and clear aanwezig. Naast dat geklets van Isabel en Lucas, is dit het mooiste geluid dat er bestaat! Ook tof dat Philip het zelf kan horen. Hij kan niet altijd mee naar de controles en dan is dit natuurlijk wel super gaaf. Om de dag luisteren we even en genieten we van dat waanzinnige geluid!

Deze week is er ook een nieuw ik-ben-zwanger-en-ik-wil-het-activiteit om de hoek komen kijken… het reinigen van zo’n beetje ALLES… Opgeruimde kamers, gemaaid gras, gesnoeide heg en om alles even lekker compleet te maken… gekarcherde (voor hoever dit een woord woord is) tuin… Dit werd mijn zondag activiteit… Philip was werken en aangezien ik dit ieder jaar zelf doe, doe ik dat nu ook…

Zondag 
‘als jullie je laarzen aan doen, kunnen jullie in de plassen springen!” Echt een TOF idee van mezelf!! Totdat ik mij omdraaide en ze allebei in de aller grootste modderplas lagen te rollen… ach joh… Plezier voor tien!

Halverwege was ik kapot… Ik stond ook in de bagger te dansen… want ik had inmiddels al zoveel water de tuin in geholpen dat er niks meer wegstroomde… Philip die appte en vroeg of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was… uiteindelijk heb ik het toch maar neergelegd. Wat ook wel een veel beter plan was…

Toevoeging aan een favoriet voedsel:
– Appelflap (ter aanvulling van mijn fruit inname)
– Stokbrood met kruidenboter
– Nacho’s uit de oven…

Actie van de week:
Maandag, ”Waar is mijn telefoon oplader?!”  
Dinsdag, ”schat?! waar is mijn telefoon oplader?!”
Woensdag, ‘‘WEER is mijn telefoon oplader weg…! Wie gebruikt hem?!”
Donderdag, ”Nou even serieus… hij is WEER weg!!”
Vrijdag, ”schat…?” Ik kreeg geen reactie dus heb hem zelf maar gezocht. Lag beneden in de keuken net als de rest van de week. #opladermetonzichtbarepootjes

Terug naar zondag
Ik was er niet lekker van zoveel als dat ik met die Karcher heb gedaan… Philip heeft alles voor me afgemaakt na zijn werk. Held. ”Please zullen we even naar haar hartje luisteren?” We konden hem maar moeilijk vinden… Toen we hem eenmaal hadden, sloeg het een aantal keer over… OVERSLAAN?! ik ging van ik-ben-mega-moe-en-val-bijna-in-slaap naar OKE-paniek-dit-is-niet-goed-en-nu-kan-ik-never-niet-meer-slapen…

Nadat ik een kwartier heb zitten discussieren  met mezelf of ik zou bellen of niet, heb ik dat toch gedaan. ”Ik weet dat jullie een hekel hebben aan mensen met een eigen doppler… (LOGISCH!!) maar ik maak me zo een zorgen…” Kon mijn tranen maar net binnen houden… Geen moment had ik het gevoel dat ik lastig was. Zo lief, zo rustig, zo begripvol.

Ze stelde me gerust, dit kan en is niet gek. Het gebeurt vaker omdat het hartje nog niet volledig is ontwikkeld. Geen enkele rede tot paniek. Luister morgen ochtend nog een keertje, dan zal je zien dat het waarschijnlijk weer stabiel is. Anders bel je nog even. Ik kon weer ademen. Wat een grote schat!

Maandag
Ik ”sliep” vannacht met twee handen op mijn buik… Al kon je het niet echt slapen noemen… s’ ochtends konden we hem niet duidelijk horen of vasthouden. Je snapt in welke zombie staat ik mezelf door de Albert Heijn heb gesleurd… 09:00 een mega lief berichtje, ze vroeg hoe het ging en of ze even zal langskomen. ZO LIEF. Ik vertelde hoe en wat en dat ik absoluut niet lastig wou zijn in haar planning. Ze kwam, luisterde en ze klonk mooier en duidelijker dan ooit! Weer helemaal zonder onderbrekingen. Zelfs met onze eigen doppler. De magische handen van de verloskundige! Het gaat goed met haar en daarmee met mij ook.

Je wil niet weten hoeveel zorgen er van me af vielen met dit bezoekje. In 10 minuten heeft ze alle zorgen weg genomen. Je bent een SCHAT! Dank je wel! (en een hele dikke sorry voor het kopen van mijn eigen doppler…)

Liefs,

Lot!