Selecteer een pagina

Ranzige combinaties… we kennen ze allemaal. De een is weg van haringen met slagroom, de ander kan je wakker maken voor een pot augurken. Ik heb nog geen absurde combinatie gemaakt, maar voorkeurs voedsel en vooral verboden voedsel is wel een dingetje waar we dagelijks mee dealen… (en dan vooral mijn gezin ๐Ÿ˜‰ )

Tijdens mijn zwangerschap van Isabel
At ik dozen zeebanket chocolade… Niet aan te slepen waren die… De Vomar deed goede zaken… Albert Heijn verkocht namelijk alleen maar de eigen merk versie… maar HEY… mijn baby wou Gulian zeebanket want die smaakte totaal anders! Inmiddels proef ik niet echt het verschil meer, maar toen was het een big deal als ik die niet meer had. Vooral in de laatste 8 weken was dat op zijn top… ”dan zal je vast ook een mega kont en mega baby hebben gekregen…?’‘ Maar nee… Isabel woog een nette 3 kilo en was een heel fijn poppetje. Die kont? Jah… die was wel mega ja…

Tijdens mijn zwangerschap van Lucas
At ik niks… ik heb de eerste 20 weken alleen maar gekotst… ย ieder geurtje, voedsel reclame of iedere andere prikkel die ik kreeg was te veel. Ik weet nog dat Philip naast me zat en vroeg of hij anders wat droge pasta zou koken voor me… Bij het woord pasta heb ik mijn hele glas water weer retour laten komen. Wat een DRAMA was eten toen… de eerste weken met nipjes thee en droge cracottes gedaan en dan was ik al mega blij… Na week 20 vond ik knoflook te gek! en roze koeken met een achterlijke hoeveelheid slagroom erop… ”Dan zal je vast niet zo een mega kont hebben gehad als de vorige keer en een kleiner babytje…?” NOPE… Lucas woog 4200 gram… en mijn kont… die was verdubbeld…

Nu
Is het een mengelmoes. Ik gooi geregeld alles eruit… Maar favoriet voedsel is er wel degelijk! De eerste 10 weken heb ik mini tomaatjes met mozzarella gegeten, daarbij was MINI een heel belangrijk punt. Grote tomaten smaken gewoon anders, punt uit. Toen kreeg ik mega zin in filet american… maar dan heb je toch een soort van issue met dat rauwe vlees erin… Tot mijn veganistische zus zei ”neem vegetarische filet!” en plots was daar een nieuwe verslaving… bruin brood met vegetarische filet american! Iedere ochtend is dat mijn redding en sla ik de date met mijn overgeef emmertje over ๐Ÿ˜‰

Verboden in mijn omgeving:
– EIEREN! gekookt, gebakken, gepocheerd, geroerd, ALLE versies hiervan. Ook als ze straks weer fipromil vrij zijn, wil ik ze nog steeds niet in huis.
– Salami… Sorry lief
– Rijstwafels
– Frituur…

Lust nu tijdelijk geen:
– Chocolade… en deze is best wel scary… geen chocolade… HOE is dit mogelijk?!
– Kipfilet
– Vlees

Drinkt het aller liefste:
– Cola zero (ik weet het… drink niet teveel)
– Roosvice limonade
– Peren sap
– Gember kruiden thee…

Onwijs gek op:
– Homemade vegetarische sushi!
– Broodjes avocado met peper
– Haribo zure bom snoepjes
– Vier soorten kaas pizza.

Lekker gevarieerd he! Iedere dag probeer ik genoeg groentes en fruit te eten. Ik mix ze de hele dag door mijn eten en gooi soms een ik-donder-alles-in-mijn-blender-plus-een-doos-aardbeien-zodat-ik-de-spinazie-niet-proef-smoothie naar binnen. I-DE-AAL! Want ondanks dat ik toegeef aan mijn voorkeuren, wil ik wel dat ze alle vitamine krijgt die ze nodig heeft om groot te groeien.

Ik vind het een fantastisch mooie achtbaan, die zwangerschapshormonen. Overgeven, grote kont als bonus krijgen, je groenten al nekkend naar binnen duwen of je man die ‘s avonds laat snel brood gaat halen omdat hij weet dat je anders de volgende ochtend een date hebt met je emmertje… Mij hoor je niet klagen, alleen maar ONWIJS genieten!

Liefs,

Lot!

Nu ben ik wel heel benieuwd naar wat jou zwangerschapscravings zijn of waren…?! Deel je ze met mij? Misschien nog goede ideeรซn voor mijn volgende trimester ๐Ÿ˜‰