Selecteer een pagina

”maamaaaaa… je moet echt eventjes komen!”... mooi dat extra zintuig die je bij je bevalling cadeau krijgt, ik hoor de ademhap voor de schreeuw van mijn kinderen al of ik nu wakker ben of slaap… ik kijk op mijn wekker… 04:00… goed… oke… ik loop naar haar kamer en zodra ik boven haar hoofd hang, pakt ze mijn wangen vast met twee handjes… ik schrik me kapot en in een mum van tijd bereid ik me voor op een monster verhaal, een ik-ga-nooit-meer-naar-school beslissing of een please-mama-slaap-bij-mij-vannacht vraag…

”mama… zullen we morgen een taart bakken?!”… euh… he… het is 04:00… hoe dan?! ”ja dat is een goed idee schat.. maar laten we eerst nog even slapen please…” en met hetzelfde gemak draait ze zich om slaapt verder. Wtf was dit?! Droom ik nou?! of zij?!

07:00 ik til d’r uit haar bed, wat ik trouwens blijf doen tot ze volwassen is en een leuke (lieve, zorgzame, toffe, door papa goedgekeurde) liefde heeft ( πŸ˜‰ ) en het eerste dat ze zegt was ”jaahhaa vandaag gaan we taart bakken!!” we droomde dus beide niet…

– 08:30 Albert Heijn –
Ik moet zeggen dat ik nog niet helemaal wakker ben en met een half uitgezakte knot de witte a4tjes bij de balie tegemoet loop… ”vanaf 9 augustus weer goede eieren te koop” ai… O JA… Het is wel duidelijk dat ik nog sliep toen ik dit beloofde… Dit word dus een taart bakken zonder eieren. Hoe vertel je een kleuter die ‘s nachts wakker word om te vertellen dat ze taart wil bakken, dat ze geen taart kan bakken?! Juist dat bakken maakt het zo interessant…

Ik naar de koopmansafdeling, daar waar zij ondertussen al de paddestoelen cakejes, feest taarten en muffin mixen had ingeladen, op zoek naar zo een goedkope (vaak extreem ranzige) mix waar je alleen water bij moet gooien weet-je-wel… Maar je voelt hem vast aankomen… dat bestaat blijkbaar alleen maar in pepernoot versie, ”verkrijgbaar vanaf oktober mevrouw”. Oke. Mooi. Fijn. EN DAN NU? Er liggen overigens wel een aantal eieren in het schap… maar WIE neemt die mee dan?!… als de goede eieren weer te koop zijn vanaf 9 augustus, WIE gaat er dan op 7 augustus deze meenemen?! Als ze prima waren had het papiertje er niet gehangen…

PLAN DE CAMPAGNE LOT!! Ik gris een kwark taart uit het schap en roep ”ISABEL LATEN WE EEN ROZE TAART BAKKEN!!”... Ze draait zich om, kijkt betwijfeld… ”met aardbeien!!” en op dat moment begint ze te glunderen en trekt hem uit mijn handen. Blij rent ze naar de kassa. CHECK. Nu alleen freestylen met de oven die we niet nodig hebben…

-09:30 in de keuken-
We mixen, kloppen, pletten en houden ons strikt aan het stappenplan achterop de verpakking en ja hoor! we schuiven hem gewoon de oven in!Β ”na vijf minuten in de oven, moet hij 2,5 uur in de koelkast af koelen lieverds…” en we schuiven hem na vijf minuten samen probleemloos de koelkast in.

Gelukkigste kind van de wereld! Beetje freestylen joh πŸ˜‰ Alstublieft… een ”gebakken” + gekoelde, roze, ei-loze, aardbeien kwark taart!

Liefs,

Lot!