Selecteer een pagina

Wouw kindje… dan wordt je bijna vier… Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe trots ik op je ben… Maar ook voel ik de knoop in mijn buik en de tranen op het randje van mijn ogen al wanneer ik denk aan je eerste echte schooldag… Die vier jaar zijn voorbij gevlogen… En wat hebben we het leuk gehad… van iedere fulltime dag heb ik zo intens genoten… Meid… ik ben trots op je. Op wie bent en wat je doet.

Het is leuk hoor… mede ouders die roepen ”ach joh… is toch lekker rustig!” Ik begrijp echt geen BAL daarvan… Ik vind het heerlijk jou om me heen te hebben… ook wanneer je rondjes rent door de woonkamer, roepend dat je een vlinder bent maar eigenlijk meer iets weg hebt van een raket… Ga toch weg met je lekker rustig… Als je dat zegt om mij te helpen… well… it’s NOT working…

De laatste maanden heb ik heel wat basisscholen bekeken… De een was te ver, de ander had slechte cijfers, het was te startend of er was iets anders dat me niet lekker zat. Maar eerlijk Lot… de juf of meester maakt of kraakt het jaar. Ik weet dat ik vroeger een TOP juf had die me in een schooljaar, 2 jaar rekenen heeft geleerd omdat mijn meester van het jaar ervoor daar nooit de tijd voor had genomen… Een school visie kan nog zo bij je passen maar als je een negatieve docent voor de klas hebt staan, beïnvloed dat voor 80% het schooljaar.

Er gaat straks een nieuwe wereld voor je open. Een wereld waarin je zoveel toffe dingen gaat leren… dat je een hekel gaat hebben aan een bepaald vak en ontdekt waar je echt super geïnteresseerd in bent. Natuurlijk ga je ook eens thuiskomen met een stom verhaal… dat die stomme jongen je pop heeft afgepakt… of met een briefje in je tas ”uw kind heeft hoofdluis”… Maar je gaat ook vriendjes en vriendinnetjes maken… opkomen voor jezelf, knutsel werkjes maken en zoveel andere nieuwe dingen leren…

Ik til er zwaar aan omdat ik je ga missen… Omdat ik wil dat je dat mooie persoontje blijft dat je al bent en nog verder kan groeien op een fijne school… Maar dat is moeder eigen. Een school gaat invloed hebben, maar het meeste doen we nog altijd thuis. ik denk dat ik in de categorie moeder hoor die je nog steeds kust in groep acht, die briefjes in je lunchbox doet DON’T CARE hoe oud je bent, die naar je verhalen luistert, je helpt waar ik kan, ik pluis met liefde je eventuele hoofdluizen uit je haren… en ik zwaai blij naar je door het raam (en zal pas huilen als ik thuis ben… 😉 ) Maar niet de doorgedraaide variant moeder hoor… dat is creepy…

Je wil alleen naar de grote school samen met mama, zoals je al een half jaar roept… maar dit gaat je lukken! En ondanks dat ik niet de hele dag bij je kan blijven, doen we dit samen! Net als dat we de afgelopen vier jaar hebben gedaan…

Ik ben trots op jou Puck, zo ENORM trots! En ondanks dat ik een pak tissues nodig ga hebben op je eerste dag… Gaan we ook deze stap KEIHARD rocken!!!