Selecteer een pagina

Iemand een tip voor hoe je bacteriën uit je huis krijgt…?! Ik word stapel gek… men is 2 twee dagen een soort van fit, wat eigenlijk betekend dat we wat minder brak zijn dan wanneer je echt ziek bent… en na die twee dagen begint het hele riedeltje gewoon weer opnieuw…

Ik vind het bizar te zien hoe snel die kleintjes van top fit, naar veertig graden koorts en het natte washand idee gaan… Het ene moment ben ik de ijscoman van de play doh ijskraam en het andere moment verander ik plots in een levend matras… waarbij ik geen kick mag geven… en plassen? Jah.. dat kan je ook op je buik schrijven…

Afgelopen dagen hebben we onze portie griep ook wel weer gehad… want als kers op mijn vlaai lagen we maandag middag met zijn drieën tegelijk ziek te zijn. Luc 40 graden huilend, Isabel had oorpijn en schreeuwde het uit (ook fijn dat de huisarts net dicht was) en ik had een bonkend hoofd en pijn aan mijn benen, kont en armen alsof ik een week non stop sqauds heb staan doen met een gewicht van honderd kilo op m’n nek…

Ik loop altijd te verkondigen dat als je ziek bent dat je dan maar veel kiwi’s moet eten… wat een ROT advies Lot… ik heb nu een shitload aan kiwi’s naar binnen gewerkt, maar heb niet het idee dat het werkt… Ik heb tussikind, een VSM dingetje… hoestdrank met bananen, aardbei en weet-ik-veel wat nog meer voor smaken, paracetamol is alle soorten die je maar kunt kopen EN ik heb zelfs mijn hele mechanische ventilatie laten vervangen a VIJFHONDERD EURO… Jah… want ik dacht… dat draagt vast bij aan frisse lucht in huis…. eindstand, weer griep… Ik krijg een beetje het idee dat ik van dit (dacht ik) geïnvesteerde geld, veel beter een vakantie had kunnen boeken om tegen de zomer ergens weer terug te komen….

Wanneer is dit klaar mensen?! Ik wil weer kunnen proeven wat ik eet… ik zou eigenlijk de hele week komkommers moeten eten… want ik proef momentaal het verschil niet tussen een komkommer of een stuk taart, reep chocolade of zak chips… voordeel is dat ik dan vet in shape ben wanneer die griep bacillen eindelijk mijn huis hebben verlaten…

Ademhalen zonder te stikken in je eigen hoest, kinderen die ‘s nachts weer kunnen slapen, lachende snot-loze gezichtjes, een man die ‘s nachts niet meer hoest, dat je na 1 koffie gewoon weer wakker bent, in plaats van bij nummer 8 te denken HOLY MOLY wie waren hier nog meer deze ochtend… o fuck… ik was het zelf… dat je opstaat en een dansje met jezelf doet in de spiegel, in plaats van de eerste de beste muts tot over de wenkbrauwen over je kop te trekken en je zonnebril eronder te proppen omdat het toch echt niet op te lappen valt vandaag… en geen kots, snot of hoest meer, zou ook fijn zijn….

Jah… Ik ben er klaar mee. Nu. Echt. Gewoon wegwezen. Tijd voor lente, waarin alles weer mag groeien en bloeien… behalve dan de griep bacillen… 😉