Selecteer een pagina

AAAAAWWHHH!! Ik heb mijn nieuwe camera gekregen voor mijn verjaardag!! Vrijdag zijn we richting Urk gereden, daar zit de winkel van cameranu. Philip verwachtte dat ik daar drie uur zou gaan staan twijfelen… ik verwachtte dat ik met de Olympus Pen naar buiten zou komen… Maar het was allebei niet waar… Ik kwam naar buiten met de Olympus E-M5 mark II en ik heb maar 2 uur staan twijfelen! HAH!

Eindelijk trof ik iemand die wist waar hij het over had. Daar waar de meneer van de Media Markt zei ”ik zou deze doen omdat Enzo knol deze ook heeft” (WELL DONE Enzo Knol!) kon deze meneer van cameranu mij echt ALLES vertellen. Ik kon ze testen, vasthouden, voelen en mooier nog, ik kon ze naast elkaar zetten. Ideaal.

Als aller eerste viel voor mij de Olympus pen EPL-8 af… echt bizar… want ik had juist gedacht met die naar huis te wandelen… Ik was compleet verliefd op het uiterlijk van de pen maar vergeleek hem met twee compleet andere camera’s….

De Canon G7X mark II is natuurlijk een echte vlog camera.. nou ja… wat is een ”vlog camera”… het blijft immers een foto camera. Maar op gebied van vlogggen is het een topper! Ik had hem vast en hij was licht, scherm klapt naar boven wat ideaal is als je hem op je stokje draagt over straat en hij heeft echt onwijs mooi beeld. Maar voor de foto’s zou ik hem niet kopen. Doordat je de lenzen niet kunt wisselen kun je hem ook niet uitbreiden.

De Olympus pen epl-8 is meer een fotocamera en natuurlijk kan je er mee vloggen! Maar wel minder makkelijk dan met de canon. Hij is iets zwaarder en je scherm klapt naar beneden waardoor je hem dus niet op statief met het scherm uit kan zetten. Tenzij je jezelf niet hoeft te zien, in dat geval kan hij prima op statief! De lenzen kan je wisselen waardoor je hem iedere keer weer kunt uitbreiden en dat vind ik echt tof! Daarnaast is hij ook gewoon onwijs mooi en kun je er TE gave accessoires voor kopen…

De Olympus E-M5 mark II is echt baas op gebied van foto’s. Uitgebreider. Je kan er ook hele gave filmpjes mee maken maar moet je je wel instellen op iets meer gewicht. Hij is namelijk nog iets zwaarder dan de pen. Daarom wel minder geschikt als je echt op zoek bent naar alleen een vlog camera want dat is hij gewoon niet. Je krijgt er wel spierballen van… Beeldstabilisatie is echt perfect! Daardoor worden je kijkers niet zeeziek als je een sprintje trekt tijdens het filmen 😉 Ook deze lenzen kan je wisselen. Scherm klapt opzij en ook deze uitstraling is om verliefd op te worden.

Kortom… eigenlijk is dit geen eerlijke wedstrijd… Wil je de focust leggen vlog of op foto’s Lot… PLUS, daar waar mijn te ”besteden budget” begon met 600 euro, toen werd verhoogd naar 800 euro en nadat Philip zich ermee had bemoeid, ik het budget uit het oog verloren ben… is de prijs natuurlijk ook belangrijk. De canon G7X mark II heb je voor 615 euro, de Olympus pen epl-8 voor 599 euro en de Olympus E-M5 mark II voor 1400 euro met 1 lens. En daarmee bedoel ik dus… het is eigenlijk geen eerlijke wedstrijd tussen deze drie gave camera’s.

Heb je een budget van 600 euro en ligt je focus op de vlog? zou ik zeker de Canon kopen. Heb je hetzelfde budget, ligt je focust op foto’s en wil je ernaast ook vloggen? Zou ik de Pen doen. Ben je je budget uit het oog verloren, wil je foto’s maken en gave filmpjes, dan absoluut  de Olympus E-M5 mark II deze is wat uitgebreider dan de Canon en Pen.

Ondertussen had Isabel een ”ontbijt” klaar gezet in de kinderspeelhoek… nadat ik nog even een vers plastic spiegel ei had weggewerkt… stapte we naar buiten met een enorme tas… Twee lenzen was echt niet nodig lief… en een extra batterij en een extra gigantisch geheugenkaartje… een statief… en een IJSKRABBER…?! Zijn antwoord was: De ijskrabber kreeg je cadeau… en ik ken jou… dan schiet jij je 8 miljoen foto’s, is je batterij leeg, heb je er de balen in en kan je niet verder…. of je hebt geen ruimte meer maar wel batterij… en jah… als je dan een toestel hebt dat gave foto’s maakt… heb je natuurlijk ook de lenzen nodig…! en je bent bij jarig SCHATJE! 

CHEERS op hele gave foto’s en vlogs!

olympusomd5iiOlympus E-M5 mark II 

olympuspen

Olympus pen e-pl 8

canon

Canon G7X mark II