Selecteer een pagina

Allereerst, HAPPY NEWYEAR BABY! Tweeduizendzeventien, we gaan knallen, keihard werken en keihard genieten! Te beginnen met het vinden van de perfecte camera die mij gaat helpen de mooiste foto’s en vlogs te maken. Daar ga ik even een avondje voor zitten, dacht ik… maar daar heb ik me even flink in vergist… ik ben nu al een dikke week het internet aan het uitkammen… stand van zaken? Ik twijfel tussen drie toestellen… en dat zijn er inderdaad twee te veel…

Mijn schoonvader die de meest prachtige foto’s maakt van de natuur en van mijn kinderen, eigenlijk van alles wat hij ziet, is de enige ervaringsdeskundige die ik ken. Gelukkig maakt hij mij wat dat betreft een stuk wijzer, want als je je moet laten informeren door een personeelslid van de media markt, dan kan je net zo goed de beschrijving op hun website lezen… of het aan je kind van vier jaar vragen…

Ik: wat is het verschil tussen de Olympus pen E-PL 8 en de Canon G7X mark II?
hij: Nou… ze maken allebei foto’s… en ze kunnen ook allebei filmen… jah… het verschil is dat ze van een ander merk zijn…
Goed… zo ver was ik zelf ook… maar we proberen het nog een keer.
Ik: ja dat begrijp ik… maar wat raad je mij dan aan? 
Je zou me nu het aller duurste van het duurste kunnen aanraden… dat zou je baas vast waarderen… 
Hij: Ja… dan zou ik de Canon doen.
Aaah wat TOF hij geeft een eerlijke mening in plaats van een verkooppraatje, wat een lieverd! 
Ik: En waarom zou jij die doen?
Hij: Omdat die foto’s kan maken en kan filmen.
are you kidding me….?! 
Ik: oke TOP! Nou bedankt voor uw tijd meneer…
En lekker zonde van dat van mij.

Goed. Nieuw plan. Ik heb uren gezocht naar dingen die ik tof vond maar steeds komen er drie naar boven waar mijn hart sneller van gaat kloppen, waarvan je kriebels in je buik krijgt en als je eraan denkt dat je het liefste DIRECT naar de winkel wil rennen om hem te kopen… maar helaas is mijn issue nu nog, naar welke winkel ga je dan rennen Lot?

– Mega mooie foto’s
– Top vlog kwaliteit
– Selfie scherm
– Beeldstabilisatie
– Mooi design
– WiFi
Even een beknopt lijstje van wat ik graag wil…

Inmiddels heb ik van mijn schoonvader zijn Nikon mogen lenen om ermee te spelen, wat een Lieverd! En heeft Philip ook al wat uurtjes in mijn zoektocht gestoken. Het is eigenlijk ook best gezellig ; ) Alleen zou het ook TOP zijn als je dan een keer beslist he… Omdat ze allemaal iets anders hebben dat de andere niet heeft, draait mijn hoofd overuren en kan ik onderhand solliciteren bij de camera afdeling van de Media Markt… Want inmiddels ken ik wel alle specificaties uit mijn hoofd in tegenstelling tot meneer freestyle-ik-zit-mijn-werktijd-uit…

Canon een echte op video gefocust ding zou perfect zijn voor vlogs onderweg… maar de foto’s van de BIG ASS Olympus zouden waanzinnig worden! Is de pen dan een beetje van beide werelden? Wat perfect zou zijn is de Canon voor video onderweg en de Olympus voor foto’s… WHAHAHA maar dan moet ik mijn budget echt ZWAAR overschrijden… En dat budget is al drie keer uitgebreid deze week… hehe…

Ik neem er nog even voor om over na te denken en van het weekend ga ik ze alle drie testen (#ZININ!!!) In de tussentijd sta natuurlijk open voor ervaringen! Dus mocht jij een van deze camera’s hebben en denken ”OOOO LOT jaa dit is een top ding!” of juist ”Nou deze ABSOLUUT NIET!” stuur je mij dan een berichtje?! Ik ben erg benieuwd!

Dat het een van deze drie gaat worden, weet ik zeker. Maar welke… van het weekend neem ik je mee met het rondje testen… Tot die tijd droom ik over een nieuw type waarbij Canon en Olympus samen DE perfecte alles-wat-ik-wil camera hebben gemaakt… HAH! Keep on dreaming Lot…

olympuspen(Olympus Pen E-PL8)
Waarom wel: GAAF ding! Foto’s beter dan de andere Canon minder dan de andere Olympus.
waarom niet: een kuttig naar beneden klappend scherm, video minder dan de andere twee,

olympusomd5ii

(Olympus E-M5 mark II)
Waarom wel: Om alles wat hij kan, perfectie.
Waarom niet: Hij is zwaarder + groter en daardoor minder makkelijk mee te nemen voor vlogs en te dragen in 1 arm

canon
(Canon G7X mark II)
Waarom wel: TOP vlog kwaliteit
Waarom niet: Minder waanzinnige foto’s