Selecteer een pagina

”Oke… ik leg het hier neer, dan raak ik het niet kwijt”… je kent het wel… een paar dagen/weken later is het weg… ergens in dat gat gevallen waar ook je linker, of rechter sok na het wassen in is verdwenen… Vandaag op zoek naar mijn kerstboom standaard… ik weet dat hij vorig jaar tot maart buiten in mijn voortuin heeft gestaan, wachtend tot ik hem een goed plekje gaf… zo een plekje dat ik hem volgend jaar meteen tevoorschijn zou kunnen toveren… weet-je-wel…

Nadat ik het hele huis, schuur en berging had omgekeerd, vond ik hem in het aller donkerste hoekje van de schuur… Ik heb op het punt gestaan een nieuwe te halen… maar wedden dat ik hem dan de week erop zou vinden… ik kan de reactie van Philip al horen… ”kijk.. hij is gewoon hier hoor……”. ANYWAY… Ik heb hem…

Dus nu… boom erin, schroeven aandraaien, kijken of hij een soort van recht staat, daar heb ik een stuk of zeven pogingen voor nodig gehad…. ik sleep die boom naar binnen die echt net net net mijn plafond niet raakte en knip enthousiast het plastic los… ik vond in de top een kaartje… ”NORDMANN gezaagd, valt niet uit, direct uit de hoes halen, stukje afzagen van de stam, zet de boom daarna in een standaard met water”…. goed. oke. fijn. dit kaartje zat in de binnenkant…. aan de BINNENKANT…. TOP. ”direct uit de hoes halen” is duidelijk niet gelukt… hij zit al drie dagen in het plastic… ”Stukje afzagen van de stam”… en dan op zoek naar een zaag in mijn overvolle schuur….? Nee. ”zet de boom in een standaard met water”. Goed, die standaard is gelukt, je krijgt zo water…

WHOOEHOEE!! In rendier broek dans ik met de kinderen door het huis… All I want for christmas op tv en die kerstballen erin! Toen hij helemaal klaar was, gaf ik hem zijn welverdiende water… KLAAR! dacht ik…

img_3947

Nadat ik mijn ontplofte huiskamer weer aan kant had en drie nu-al-uit-de-kerstboom-gevallen-kerstballen had op geveegd, had ik opeens natte voeten…. Plas? Limonade? water? spuug? Tja het zou van alles kunnen zijn… Ik volg het spoor… en HAH… guess what… ”LUCKY ME”… het is mijn kerstboom standaard… wat een POKKE ding… ik geloof dat de hele gieter die ik erin heb gegooid er nu weer helemaal omheen ligt… wat fijn zeg… ook heel chill voor m’n houten vloer… Dan twijfel je nog om een nieuwe te halen omdat je irritatie-opwekkend lang naar hem heb gezocht en dan DIT. Leuk joh…

Ik duw hem op z’n kant want het lag natuurlijk ook zo lekker onder die standaard weet-je-wel… WOUW… hij lekt nu niet alleen…. hij staat nu ook nog eens hartstikke scheef… ooo wat LEUK dit… Ja en nu? Ik ga mooi die kerstboom er niet weer uithalen… en die lampjes, en die ballen, en de slingers… no way… ik dweil nu voor de vierde keer, geef hem gewoon geen water dit jaar… gewoon niet tegenaan stoten en met rust laten… dan zal hij vast groen blijven tot eerste kerstdag…

Happy wettie christmas!