Selecteer een pagina

The diary of a shopaholic…

Black Friday… in Verenigde Staten een van de grootste shop dagen van het jaar… De dag na Thanksgiving wat daar een nationale feestdag is, gevierd op de vierde donderdag in november. Doordat thanksgiving op een donderdag valt, zijn veel mensen ook de vrijdag vrij… Die dag word beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen… Winkels hebben daarom speciale aanbiedingen of korting op zo’n beetje alles… Tof is dat sommige winkels al op drie uur ‘s nachts open gaan… minder tof is dat hoe laat je er ook bent, je niet ”relaxt” je rokje gaat passen of je tv gaat testen… Ik denk dat je je shopping list thuis uitgebreid ingestudeerd moet hebben, je die nacht met helm en al voor de winkel moet gaan liggen en op het ”moment suprême” als een rugby speler je een weg moet banen tussen een mega massa van strijdlustige shopaholics…

Ik zou er best met een lekker glaasje Gluhwein naar willen zitten kijken… maar zelf daar tussen? HAH! Nee dank u.

Het waait steeds meer over naar Nederland… en mijn hart ging dan ook sneller kloppen toen mijn mailbox ontplofte met berichten die zeiden ”Hey Lot! Vandaag 40% korting, kom je ook?” en ”BLACK FRIDAY, zie ik je zo?” nee nee nee nee nee…. ik kom niet…. ik kom ECHT niet…. No way dat ik ga vechten… Maaaaar mijn laptop staat zo dichtbij… hehe… in ”web shoppen” ben ik ook een ster… Tjah… en als je een aantal dingen op het oog had, die nu in de korting vallen…dan kan je twee dingen doen… of je koopt ze nu, met korting. Of je koopt ze volgende week, voor de volle prijs. En voor de korting die je nu bespaard kan je mooi nog een extra item kopen 😛 Al is dit niet het soort logica waarmee ik bij Philip moet aankomen…

Gisteren ochtend stuurde ik Luc en Philip alleen naar de kapper omdat de pakketbezorger nog niet was geweest. Het was immers de dag na Black Friday… ik noem hem Black Friday Delivery Day… Philip zou waarschijnlijk de hele zending retourneren… ik zag hem al staan ”nee dit kan niet kloppen hoor… de helft is vast voor de buren… toch?” daarom leek het mij beter als ik de pakketjes in ontvangst zou nemen…

Best spannend… want als je wel eens de plaatjes voorbij ziet komen waarbij vaders ”grappig” het haar van hun kind hebben gedaan en er dan ook nog trots op zijn, is het wel een onderneming die de nodige instructie verreist… ”niet te kort, absoluut GEEN tondeuse en als hij terug komt met een kaal hoofd, ingeschoren ”nike” logo of matje… mag je heel, HEEL hard gaan rennen op deze zaterdag” Nou zo moet het goed komen…

Na 25 minuten waren ze alweer terug… Lucas wou namelijk alleen met -MAMAAAA- naar de kapper en besloot dat keihard te schreeuwen zodra hij in de buurt kwam van het race stoeltje… Best kut. Omdat ik weet dat alle klanten van de kapsalon je dan (stom) aanstaren alsof ze nog nooit een huilende baby hebben gezien… mensen die zelf hoogstwaarschijnlijk ook ouder zijn en weten dat het best kut is als iedereen je aanstaart alsof ze nog nooit een builende baby hebben gezien… dus dat. Snel naar huis. ”Je gaat maar met mama”

Hij stap de gang binnen en zijn gezicht zei ”WTF” maar zijn mond zei ”goed geslaagd Schat? Welke dozen zijn er voor de buren?’‘ Geen dozen voor de buren… hehe…. en ik lach trots… ”hahaha no worry’s, ben blij dat het is gelukt. Al zie het er wel een beetje ridicuul uit…” 

Tjah… Ik voel er wel wat voor, Black Friday/begin-van-het-seizoen-van-de-kerst-aankopen in Nederland… Maar geen rugby voor mij… ik zie het meer als met-een-Gluhwein-achter-je-laptop(s)-shop-dag… CHEERS op dat je nu echt blutter dan blut bent…

PS: dit is van woensdag + vrijdag was, + dat Est. 1842 mij een heel gaaf cadeautje hebben gestuurd, daarover snel meer!