Selecteer een pagina

”mama… ik wil niet dat Sinterklaas komt… hij mag niet in ons huis.. en ik hoef geen cadeautjes…” zei ze verdrietig. Tja… en wat zeg je dan?! Sinterklaas hoort een feest te zijn, maar inmiddels ligt ze er al een week wakker van… ”Hij heeft geen sleutels” of ”hij komt echt niet binnen” werkt niet. Dus het vraagt om een beter plan… ”Isabel… ik heb een geheim… Sinterklaas bestaat niet schat. Wij doen die cadeautjes in jullie schoen” twee opgeluchte oogjes kijken mij blij aan. ”dus Sinterklaas heeft batterijtjes?” uhhhh…. nou dat was niet echt wat ik bedoelde… Maar oke. Is goed. Sinterklaas heeft batterijtjes.

Ben ik nu echt een shittymom? Ik wil gewoon slapen s’ nachts en niet wakker worden omdat mijn dochter bang is voor Sinterklaas die nog niet eens officieel in Nederland is aangekomen… Bovendien… die magie van het hele feest komt vanzelf wel… wanneer er pepernoten worden rondgestrooid, je tussen de schreeuwende kinderen staat en in de kou staat te verkleumen om hem even te spotten, denkt ze er vast anders over.

Inmiddels zijn we nu 10 dagen verder. Hij is aangekomen en het hele batterijtjes verhaal lijkt totaal te zijn verdwenen. ”mam? Sinterklaas heeft geen sleutel toch?” Tja… dat is nog wel een puntje… DUS ik maak een groepsgesprek met mij en Philip genaamd ”Sinterklaas”, google hem en zet zijn foto in de linkerbovenhoek. ”Isabel, kijk eens.. mama appt hem even of hij de cadeautjes door de brievenbus wil doen”

Ondertussen stuur ik Philip privé ”antwoord even in de nieuwe groepsapp”... Even later gaat het belletje en ze roept ”MAMA MISSCHIEN IS DAT SINTERKLAAS” ….  ik open het gesprek en ja hoor het was Sinterklaas… Isabel stond te springen en van enthousiasme mijn haar zo stevig vast had dat ik me afvroeg of er nog een paar in mijn hoofd zouden blijven zitten, zei ”woooooow het is hem echt!!” ze zag zijn foto… maar Sinterklaas zei ”huh? waar heb je het over?!” .….. Top. Philip. Thanks voor het meespelen. Slechte, SLECHTE sinterklaas dat je bent. ”JA! Sinterklaas zei dat hij ECHT geen sleutel heeft!” Fijn dat ze nog niet kan lezen he…

Ze rent naar de deur, pakt haar schoen, sleept haar broertje mee naar mijn telefoon en zegt ”kijk Luc! mama heeft hem ge-appt en hij komt echt niet in ons huis. Dus nu kunnen we ons schoen zetten!” Alsof hij degene was die een beetje bang was… Heldin.

Ze rent terug naar mij en slaat twee armen om me heen… ”mama ik vind het echt HEUL lief dat Sinterklaas buiten blijft” Prachtmeid! in plaats van dat je hem lief vind omdat hij cadeautjes brengt, vind zij hem lief omdat hij buiten blijft! Is goed schat. Als je maar slaapt vannacht 😉

”probleem” opgelost!

img_2485