Selecteer een pagina

Een van mijn eerste bij-baantjes was in de H&M op de Nieuwendijk in Amsterdam. Het was daar maar zelden rustig en ik kan me geen moment herinneren dat we daar niet keihard aan het werk waren. Maar het was altijd feest bij ons! We hadden een TOP team! De winkel stond de hele zomer afgeladen met toeristen van over de hele wereld. Wel grappig dat je H&M wereldwijd kunt vinden en dat iedere toerist + niet toerist ons filiaal kwam leeg kopen alsof het de enige winkel op deze aardkloot was…

Speciale gebeurtenissen waren toch wel de maand december en de special designer collecties. In december waren altijd alle kassa’s de hele dag door open en nog stonden de rijen bij de uitgang… het was bizar! Maar O-zo gezellig!

De speciale designer collecties waren helemaal te bizar om te geloven (tenzij jij er een van was of personeel)… Ik weet nog dat Victor & Rolf voor H&M had ontworpen… De mensen sliepen voor de deuren van de winkel… het personeel kon ‘s morgens amper naar binnen en kregen daarbij de volle lading kritiek… (een winkel open zonder personeel… denk is na MUTS, waar ga jij je spulletjes afrekenen dan?!) Zij vonden het ”ONEERLIJK jullie leggen alles al achter voor jezelf!!!”  pure onzin. Ook wij shopte netjes uit de overgebleven, vertrapte, niet verkochte items… als die er überhaupt waren… en als je zelf mee wou rennen? Dan zorgde je dat je vrij was en ging je gewoon netjes achterin de rij…

Het filiaal op de Nieuwendijk kreeg deze collectie niet, maar het filiaal in de Kalverstraat… WOUW… vaak ging 60% van ons personeel die dag daar helpen/toezicht houden/rennen voor hun leven… want zodra de deuren open gingen, kwam er een groep mensen op je afgerend alsof het tijgers waren die 100 dagen geen eten hadden gezien… hongerig… vol serieuze vechtlust… Men trok alles van de rekken en kocht alles wat ze konden vinden of het nou de juiste maat was of niet (de rest zette ze heel vaak op Marktplaats voor het dubbele). Ik herinner mij nog een mevrouw die toen in het nieuws was en de Victor & Rolf bruidsjurk had bemachtigt… ze zei ”ik heb nog geen vriend ofzo… maar wel een bruidsjurk voor als ik ooit trouw!” Tjah…

Ik heb die dag niet gewerkt (ivm dans repetities)… maar collega’s van mij kwamen terug met verbijsterende gezichten, fantastische verhalen en de boodschap: de december maand is nog helemaal zo druk nog niet 😉

Als je ergens wat meemaakt in een winkel, is het wel in een van de drukste straten, in een van de drukste winkels van ons land. Ik heb van ieder uur dat ik daar heb gewerkt alleen maar toffe herinneringen en het was het gaafste bij-baantje uit mijn bij-baantjes-carriere 😉

Vandaag kun je collectie van KENZO kopen bij H&M, daardoor dacht ik weer even terug aan negen jaar geleden… ik ben een absolute shop fanaat… maar niet iemand die gaat vechten voor kleding… MAAR ik zou wel een keertje de avond ervoor VIP willen shoppen hoor! KENZO kun je ook vanaf vanmorgen ook online bestellen en LUCKY YOU… je kunt nog van alles bestellen zonder te vechten!

Ik ben wel heel benieuwd naar jullie reacties… zou jij slapen voor een winkel en daarna vechten voor de kleding?!

Dit is hoe het er negen jaar geleden uitzag…