Selecteer een pagina

Super Tof hoeveel tips ik heb gekregen voor onze roadtrip! Thank you all! Nu de auto is geregeld, het lijstje bijna klaar is en mijn afspraak bij de kapper staat. Is het nu tijd voor m’n outfit… What to wear… Losse haren met zo’n ouderwetse zakdoek-sjaal om m’n hoofd heen a la Bridget Jones? Zou dat er niet woest aantrekkelijk uitzien…?! Jeans? Mhuaw…. Rok(je)? Jurkje? Die jumpsuit…(Philip kan me nu wel helpen met de rits) Of moet ik nog even op strooptocht…

Ik bedacht me… ik kan ook gewoon ongecheneerd de hele dag mijn bruidsjurk dragen (als ik mezelf er nog in kan persen). Destijds moest ik diep inademen, m’n borsten naar voren steken en dat vooral vast houden tot het ”altaar”… met mijn voeten schopte ik de voorkant van mijn jurk steeds naar voren omdat ik er anders over viel… Een jaar voor onze bruiloft zocht ik mijn jurk uit en in dat jaar werd ik heel ziek, daardoor viel ik 4 kledingmaten af… De kleermaakster heeft in totaal 12 centimeter van mijn taille moeten innemen… Verder lukte dat niet meer ivm het kant dat anders niet meer doorliep. Logisch. Hij is me altijd 3 centimeter op de tiet en taille te groot geweest. Maar ik ademde liever diep in dan dat ik mijn peper dure bruidslingerie vol met sokken of van die enge kipfilets zou douwen… Moet toch ook een teleurstellend plaatje zijn voor je man… dan trek je s’ nachts wild die bruidsjurk van haar lijf af en kom je je eigen sportsokken tegen… HAPPY WEDDINGNIGHT!

Gelukkig is het met mijn gezondheid helemaal goed gekomen EN ik heb nu wel drie centimeter tiet en taille speling 😛 Dus ik pas hem nog. Dat waren PRECIES de drie centimeter die ik kon opvullen met mijn twee zwangerschappen, een paar honderd bonbons en nachtelijke taco’s… in de afgelopen vijf jaar…

Volgens wikipedia hebben wij nu een houten huwelijk… best wel cool… 10 jaar is tin, 15 jaar kristal, 20 jaar porselein, 25 jaar zilver, 30 jaar parel, 50 jaar goud, 60 jaar diamant, 70 jaar platina, 80 jaar eik en 90 jaar graniet. Ja… je moet ergens beginnen! Hoe gaaf is het, als je een (gelukkig!) graniet huwelijk hebt! Daarvoor moet ik 112 jaar worden… Philip 113 jaar… en voor altijd de liefde van elkaars leven blijven, maar daar twijfel ik niet over!

Maar nu terug naar het dilemma.. zomerjurk of trouwjurk? Ik geloof dat die jurk het duurste kleding stuk tot nu is geweest… Ik wil hem in ieder geval ieder ”kroonjaar” even aan hebben… Maar is het een goed idee om er ook in te picknicken, ijs van co eten, in een carbio mee te rijden, uit eten te gaan, door de duinen, over de dijk, over het strand, een foto in Volendam te maken, naar de Julianatoren te gaan…? Het zou in ieder geval wel een toffe selfie voor het kasteel worden…