Selecteer een pagina

Aangezien Lucas inmiddels een pony heeft en eruit ziet als een ”new kid”… gaan we NU naar de kapper. Mooi niet dat ik hem zo op de vakantie foto’s laat staan… echt zielig… dan moet ik later vertellen ”kijk lievie… dat jongetje met dat cavia-haar in het zwembad, dat ben jij! schattig he” echt niet tof… dus HOPPAA, auto in! Isabel roept al vanaf dat we weg gingen ”KAPPER?! cool! mama? mag ik ook naar de kapper?!”…. Iedereen die Isabel een beetje kent weet dat ze haren heeft om jaloers op te worden… Ik denk dat ik het niet trek als daar de schaar in word gezet… laat staan Philip…

Gelukkig is ons kapper avontuur nooit een rot moment. Lucas word met zijn kontje in de raceauto-kappersstoel gezet, gaat een kwartier lang heel boos kijken maar verroert geen vin. Aan het einde van de knipbeurt krijg hij altijd een snoepje van de kapper en zijn ze weer de beste vrienden.

”JAAAA MAMA NU MAG IK!!” riep Isabel.. maar ik had voor haar geen afspraak gemaakt… ik had me ook nog helemaal niet mentaal voorbereid daarop… en hoe vertel ik dat aan je vader?! Die krijgt een regelrechte hartverzakking… De kapper zegt dat het een goed idee is om een klein puntje van d’r haren te knippen, zodat haar mooie krullen geen dunne puntjes meer hebben. Tja… die puntjes zorgen inderdaad voor knopen van hier tot weet-ik-veel waar…

Prima lief als je ECHT wil, mag je een minimaal puntje van je haar laten knippen… Het voelde serieus alsof ik haar toestemming voor een piercing gaf… SUPER blij rent ze naar de race stoel… De kapper kamt d’r haren en halverwege zie ik een trillip en oogjes die vol met tranen lopen… ze begint te huilen… en niet een beetje ook… alsof haar zojuist is verteld dat de kleur roze per direct niet meer mag bestaan… 15 minuten lang… mijn hart brak… Lucas zat alleen maar stokstijf, met open mond naar zijn huilende zus te kijken… en ik verwachtte een regelrecht ”kappers-trauma”… Toen ze klaar was kreeg ze net als haar broertje een snoepje… en kocht ik nog een pèper dure ”anti-klitten spray” omdat ik zo een flauw vermoeden had dat haren kammen voorlopig een drama zou worden…

We stappen naar buiten en ze zegt ”WOOOW wat cool was ik he mam! nu heb ik prinsessen haar!” ……. eehhhh…. huilde jij net niet nog alsof de wereld verging…?! En kocht ik daarom geen spray van ZESENTWINTIG euro?! De hele dag heeft ze iedereen vertelt hoe cool ze was, dat d’r haren zijn geknipt door de kapper en dat het echt heeeeel erg leuk was…

Daar stond ik dan… 46 euro lichter… even daarvoor was ik een verschrikkelijke shittymom en stond ik mijn alles-bij-elkaar-huilende-dochter onhandig tussen de benen van de kapper door te troosten en nu rent ze Uber gelukkig rond, roepend dat het echt SUPER leuk was, vrolijk en intens blij alsof ze net een knal roze Fiat 500 heeft gekregen… en dat alles over DEZELFDE knipbeurt… WTF zit er in die snoepjes…?! Ik begrijp er echt geen hol van…

Anyway… hun haren zitten fantastisch, vakantie-proof! en die anti-klittenspray is WAANZINNIG, maar volgende keer koop ik hem gewoon bij de Etos 😉