Selecteer een pagina

Het is ochtend en ondanks dat ik weet dat ik straks echt moet rennen als ik blijf liggen… draai ik me nog 1 keer om… Er klimt een (niet meer zo) klein meisje op mijn rug… ”mamaaa knuffel!!” roept ze lief. Ze legt haar warme koppie op mijn rug, haar handjes pakken mijn middel vast en ik voel dat ze nog even heel ontspannen gaat liggen… Altijd gezellig hoor, kinderen die bovenop je slapen! Vooral s’ nachts, op je hoofd, met een poepluier of ingedraaid in je lange haren weet-je-wel… Maar anyway… plotseling schiet ze omhoog…

Ik voel haar vingertjes over mijn rug gaan….
”huh? mama! Wat heb jij nou?!” 
”euhmmm een pukkel ofzo?!”
”nee… mam….” 
”JA WAT IS HET DAN?!”
Inmiddels zit ze bovenop me… met een groot vraagteken boven haar hoofd… 
”Het is… het is….”
”Wat is het Isabel?!” Alsof er een mega spin op m’n rug zit…
”Het is een CUTIEMARK!”
”EEN WATTE?!” Guys… WTF is een cutiemark…?!
”Jaaa bloemen ben jij mama!! Dat is echt heel erg COOl!” en ze klapt in haar handen…
”Oke Lot… denk na… dit is de kinderwereld… cutiemark… cutiemark… OOOO CUTIEMARK! je bedoelt van My Little Pony?”
”JAAAA mama jij bent bloemen, dat is een goede hoor en die is heeeeeel lief!” Ze aait me alsof ze me gerust stelt… Oke.. er zijn dus ook goede en slechte dan ofzo?!
”Maar lief… dat is mama’s tattoo… die heb ik zelf erop laten zetten… ik ben geen My Little Pony hoor…”
”Jaaa je krijgt je cutiemark als je een grote pony word… en jij bent al groot! Als ik later groot ben krijg ik ook een cutiemark, net als jij! Want dan ben ik ook groot en jij bent mijn mama!”

Ik ga jullie even bijpraten… My Little Pony’s worden dus geboren (voor hoever ze geboren worden, want gelukkig heb ik dat nog nooit gezien in deze kindertekenfilm) als ”normale” pony. Blanco. Als ze ouder worden krijgen ze een ”cutiemark”… dan staat en een plaatje van een wolk, regenboog of whatever op hun bil… en dat is dan ”DE speciale kracht” van die pony… en als je dan zo een ”cutiemark” hebt, dan ben je een grote, volwassen pony… en kan je je speciale krachten gebruiken… (ik heb gegoocheld 😉 )

”Lieverd, mensen krijgen geen cutiemarks… dat kan alleen bij de pony’s”
”Jij hebt er toch ook eentje… Kijk maar! Hij staat gewoon op je rug… en ik ben jouw kindje… dus ik krijg dezelfde!”
”Maar cutiemarks staan toch op de billen van de pony’s…?”
”Jaaa maar die van jou is echt groot! Die paste niet op je billen, daarom staat hij op je rug…”
Oke… oke… ooowwwkkeeeeee…..
”Euhm… tjah… wat heb ik voor een power dan?”
”Jij bent bloemen! Dus jij kan alles!”
”HAHAHA oke dat is echt wel cool!” Dan vanavond straal ik jullie in slaap met mijn bloemen power ofzo…
”Ja he mam! Ik vind jouw cutiemark ook echt heel erg mooi!” en ze aait over mijn rug…

Oke.. nou weet je… ik leg dit wanneer je wat ouder bent wel een keertje uit… tot die tijd blijf ik wel een My little Pony met een bloemen cutiemark die niet op mijn bil paste en daarom maar op mijn rug staat, die aaaaaaalles kan… 😉