Selecteer een pagina

Vakantie voorbereidingen deel 1 van 38… Koffertje voor Lucas staat op de to-do lijst. ”Alles wat in jullie koffertje past, mag mee! Past het niet? Helaas… dan blijft het thuis”. Ik wil voorkomen dat ik met extreem grote teddyberen, dinosaurussen, poppenbedden, loopauto’s of driewielers op reis ga… weet-je-wel… Want als het aan mijn kinderen ligt, bindt mama gewoon ons boomhuis op het dak van de auto…

Nadat ik heel internet had afgestruind op zoek naar zo een (stom) leuk koffertje, kwam ik ze tegen bij de Kruidvat… Disney koffertjes… Perfecto! Ik heb een bloed hekel aan Disney figuren op kleding… of van die Forever Friends beertjes… of van die leggings vol met Frozen Princessen… Ik krijg er serieuze jeuk van… Als ze ergens helemaal vol van zijn, koop ik met liefde een shirt voor ze. Maar iedere dag, iedere week, iedere maand en dan een HELE outfit waarbij je ze van kilometers ver al ziet glinsteren van de glitters… nope… Ik hou ook enorm van mijn kinderen, ik ben hun aller grootste fan hier! Maar dat betekend niet dat ik met foto t-shirts van ze ga lopen… begrijp je… Speelgoed is natuurlijk een ander verhaal 😉

Anyway, koffertje. Keuze uit: Cars, Frozen, Princessen of Mini Mouse. Kies maar vriendje van me! De Frozen koffer heeft een afbeelding van die sneeuwpop… Ik heb even gegoogeld, want ik heb die film in tegenstelling tot de rest van de wereld, nog nooit gezien… Het is ”Olaf de sneeuwpop” en hij is lichtblauw. Echt wel schattig! Hij reikt zijn handjes alsof ik een bord met snoepjes voor zijn neus hou… ”DIE DIE DIE” Roept hij wijzend… ”Jah… maar…. Luc…. deze is van Frozen he…. dat is toch een meisjes film?” Ik wissel die van Cars en Frozen om en besluit het nog een keer te vragen…. Hij kijkt er naar en kiest weer voor Olaf de Frozen sneeuwpop…

Ik google ”Is Frozen een meisjes film?” en krijg als antwoord ”Frozen is een Disney film voor jong en oud!” DAT VROEG IK NIET!! Ja, natuurlijk Lot… alsof Disney iets anders zou zeggen… Ik app Philip want ik kan inmiddels geen beslissing meer nemen… Ik bedoel… Ik wil niet dat men denkt dat ik geen jongens speelgoed wil kopen… maar tegelijkertijd vind ik wel echt dat hij zelf mag kiezen… En sinds wanneer trek ik me iets aan van wat anderen denken wat dat betreft…?! Als hij later een roze koffer wil, koop ik met liefde een roze koffer voor hem… Philip zegt: Whatever! Koop lekker die hij echt wil hebben!

Ik wissel de koffers weer van plek… Welke Luc? ”DIE!” en weer twee reikende handjes naar Olaf… Ik geef hem die van Cars… Hij pakt hem vast, kijkt me aan en gooit hem op de grond… vervolgens wijst hij naar Olaf…. Ik geef hem Olaf en vraag hem ”Wil je deze hebben lievie?”… Hij kijkt me aan met zijn glunder-oogjes en knuffelt dat waanzinnig mooie Disney koffertje. Is goed Schatje, als je maar blij bent 🙂

Olaf was ook veel leuker dan die van Cars… Lucas en de koffer zijn inmiddels onafscheidelijk. En weet je… Ik hou ook van je als je de Disney prinsessen mooi vindt! Laat nooit iemand je wijs maken dat je niet cool bent!

IMG_0963