Selecteer een pagina

Vanavond heb ik een extra training met mijn dames en heer gedaan. Na een drukke, warme dag doken we weer allemaal de studio in om de puntjes op de i te zetten. Omdat ik dringend op zoek was naar gave kostuums, maar zoals ik al eerder vertelde geen 1 leuk kledingstuk kon vinden in onze hopeloze stad… heb ik gelukkig toch binnen budget en wensen hele gave truien gevonden. Weet ik veel dat ze dat leveren in de aller grootste doos EVER… Ik had het dubbele aantal besteld zodat we sowieso genoeg maten hadden, wat betekend dat ik dus minimaal met deze doos terug moet naar het postkantoor… want dit was pakket 1 van 2. Gênant ja… inderdaad… Maar jah, ze hebben wel gave outfits straks 😉 Die doos was trouwens 17 kilo en had het formaat dat je niet zo heel gemakkelijk op je rug schuift… Special thanks voor mijn lieve pakketbezorger!

Na een warme, zeg gerust zwetende training heb ik de hele choreografie afgemaakt. De dansers zijn drie weken gegroeid in 1 avond… Wat een waanzinnige stappen zijn er gemaakt. Daar waar iedereen nog een beetje onzeker was om 20:00 gingen ze ervoor om 21:00 uur. Dans is voor mijn iets vertellen zonder woorden. Je moet het voelen, want dan staat het als een huis. Maar voelen kan je niet dwingen, daar ligt onze uitdaging. Kruip er in en schaam je nooit. Want je kan maar beter enthousiast en gedreven, compleet op je bek gaan, dan dat je het half bakken staat uit te voeren. Geniet, want dan voelt dans zo enorm mooi en alleen dan gaan de mensen met kippenvel terug naar huis.

Nu ZIT ik in bed, inmiddels al twee slaappogingen gedaan… Maar alles blijft maar door mijn hoofd gaan… ”wat moet ik nog doen?”, ”Ga ik dit zo laten?”, ”is het niet mooier als ze in een cirkel staan?”, ”wat heeft zij mij verbaasd vanavond!”, ”jeetje, wat zijn we goed aan het bouwen aan de juiste sfeer” HAHA en deze! ”Wat een giller he… dat ontslag van mij vorig jaar… sukkel-muts” Ik heb nog teveel liefde voor mijn vak, voor de mensen en voor de studio om te stoppen…

Ik geloof in de dansers en ik weet dat ze iets heel gaafs gaan neerzetten. Ook vind ik dat ze allemaal (nu al) heel trots op zichzelf mogen zijn, want les hebben van mij en begrijpen wat ik bedoel is soms ook nog een hele kunst… 😉 Ik bedoel… soms is het compleet telling-loos of moet je opeens gaan schreeuwen…. (WTF Lot!) of vraag ik om zomaar eens een beweging eruit te gooien of nog erger… ik ga het liedje mee zingen… en aangezien ik het gewoon echt niet hoor wanneer de meeste foute Idols kandidaat zichzelf compleet voor schut zet tijdens een auditie… kun je begrijpen hoe dat dan klinkt 😉 Er is echt een rede hoor… dat ik niet naar de musical-opleiding ben gegaan!

Anyway… Wat een energie-gevende (als dat woord überhaupt bestaat) avond. Trots ben ik. Trots op deze mooie, lef-hebbende, gemotiveerde, goede dansers. Bedankt voor het vertrouwen en het verleggen van jullie grenzen. Geniet want jullie zijn prachtig!

 

Heb jij niks te doen in het weekend van 25 juni? Of heb je gewoon geen zin in de verjaardag van je achternicht…? KOM dan kijken naar de eindvoorstelling van Tendens Studio’s 🙂 Wij geven jullie een waanzinnige voorstelling! Voor kaarten bel naar 036-5329771 of ga naar www.tendensstudios.com voor meer informatie. SEE YOU SOON!