Selecteer een pagina

Autoritjes! Van die heerlijke momenten om liedjes te zingen… hehe πŸ˜‰ (zie video 18/05/16) maar ook een moment waarop alle belangrijke wereldvragen in de hoofdjes van mijn kinderen opkomen… Op dat moment is het van belang dat ze het NU weten!! Want met gewoon ”daarom” (iets wat ik niet graag zeg) kom je er niet mee weg… Vanaf het moment dat we in de auto stappen verander ik in een soort van zes-armige-wikipedia. Knuffels die vallen, poppen die in de gordel moeten, sokken die perse uit moeten of dat ik mijn achterbank probeert te redden van uitgekauwd voedsel of babyspuug… we regelen het allemaal! Het is een beetje te vergelijken met als ik naar bed ga (vooral wanneer ik vroeg op moet!)… dan lig ik mij ook wel eens af te vragen hoe je een pitloze druiven plant kan laten groeien als er geen pitje in zit… (in pitloze druiven zitten kleine pitjes, wanneer ze groeien, gaan de pitjes kapot. Daarom moet je de hele druif planten voor een nieuwe plant)

Hier een rijtje van de meest mooie autovragen van de afgelopen tijd… sit back and relax!
1. Mam…? Waarom heb ik tenen…? (trekt schoenen en sokken uit…)

2. Mama? Waarom is de autodeur zwart?! Ik hou niet van zwart (gaat huilen)…
tjah… omdat niet alles mooi is in het roze…
Maar ik wil echt geen zwart mama… πŸ™
Jah… dat is echt heel erg lastig schat.. dan doe je je ogen dicht, dan zie je hem niet…

3. Mama? waar gaan we heen? waarom? hoelang? hoezo? waarvoor? en dan? en dan? en dan?

4. Zullen we alsjeblieeeeeeeft straks een ijsje eten?! πŸ˜€
Jaaaaaa goed idee!
Ik lust geen ijs mama… (gaat huilen)
JE LUST GEEN IJS?! Sinds wanneer dan?!

5. hey mam! Mag Loekas met zijn melk, tekenen op zijn stoel?
ehhh… nee….
”Loek dat mag niet van mama, daar word ze niet zo blij van hoor”

6. Lucas: mama? Ja Lief? mama? Ja schat? mama? Ja man? mama? Ja? mama? Jaa? mama? Jaja? mamamamamamamamamamamamamamaaaaaa!!!! jaaaaaaaaaaa???????

7. Mama? waarom is de maan er niet als de zon er is….?
Omdat ze te ver bij elkaar vandaan wonen… (hoe dan?!)
Hmm… maar dan kunnen ze toch ook met de auto naar elkaar toe gaan? zucht en rolt met ogen….

8. Mama? Waarom is spinazie groen….?!
9. Waarom zijn er vliegtjes buiten…?!
10. Mag ik mijn buggy op mijn schoot…..?
11. Mama kan je koken in de auto? Want ik heb trek… Loeks ook!
12. Kan Loekas wel plassen in de auto…?
13. Zullen we NU op vakantie…?!
14. Gaan de vogels vanavond ook vroeg naar bed omdat morgen vriendinnetjes komen spelen?
15. Mama zullen we zingen?! JAAAAA! πŸ˜€

Ik blijf ze verzamelen en vooral allemaal beantwoorden, want onze autogesprekken zijn echt waanzinnig πŸ˜€ Het is net een dagelijkse kennisquiz… ik kan niet wachten tot Lucas ook echt kan praten, ben benieuwd waarmee ze dan gaan komen… En wat nou als ik het antwoord niet weet? Dan vraag ik het gewoon aan Siri πŸ˜‰