Selecteer een pagina

Maandagavond. Trainen met de meiden. Ondanks dat we werken aan iets heel tofs, kan ik niet wachten om naar huis te gaan vanavond… Ik wil het huis versieren voor mijn feestvarkentje! Dit is het eerste jaar dat ze nachtjes telt tot haar verjaardag, haar vingers in de lucht steekt en keihard ”DWIE” roept en dat haar (redelijk lange) cadeaulijstje zelf in elkaar is geknutseld. Magisch.

Ik moet er even voor gaan zitten wanneer ik mij realiseer dat kinderen die ”dwie” worden, heel heel heel veel feestjes hebben… Bij zwemles, bij dansen, op school, met je vriendinnen, met je familie en O JA ook je verjaardags-dag nog! Waanzinnig toch! Dat is het moment waarop ik mijn lijstje in elkaar draai, dat lijstje waar geen einde aan komt… want O! JA! Deze watermeloen-egel is ook leuk om te doen… en O JA!! deze papieren pompoms had ik van de zomer al ingeslagen omdat ze zo tof waren!

”wat wil je uitdelen lieverd?” Ik dacht dat ze zou zeggen, chippies of wortels ofzo… maar ik kreeg een ander antwoord… ”Graag wil ik k3 cakejes uitdelen mam!” twee twinkelende oogjes kijken mij aan en die zeggen: dat kan jij toch wel maken MAM….. Goed…. dus… oke…. k3 cakejes…. gewoon zo lekker doorsnee. hoe kom je er op?! ”Tuurlijk schatje, komt goed! ik ga k3 cakejes voor je maken”. Anyway, ze waren gelukt hoor 😉 Er heeft even een paar uur ingezeten… maar het is gelukt! (foto volgt)

K3 cakejes, cadeautasjes voor haar vriendinnen, uitdeelspul, uitdeelmanden, lekkere hapjes, mooie versiering, toeters, meloen-egels, mini high tea, kussentjes, bloemetjes, kaarsjes, cadeaus, en voor het gemak maken we een K3Jaar-taart 😉 😀 een heel groot, roze prinsessenfeest!

-Inkopen doen-
Daar komt ”ie”, op pad om het lijstje af te werken. Echt onwijs handig dat ze 30% van wat ik nodig had niet hadden bij de Albert Heijn. Heel blij mee, want nu mag ik nog een keer met mijn baby’s die er echt geen zin in hebben de winkel in. Tof! Maar goed, als ik er een partijtje chagrijnig over ga lopen doen, is het niet dat de vakken zichzelf opeens weer vullen en ik kan kopen waarvoor ik kwam… Dus ga ik wel nog een keertje. Blokker omdat ik de stage juf niet had meegeteld en daardoor een cadeautjes miste… naar Hema omdat ik 1 cadeau lintje te kort kwam… natuurlijk moesten we plassen en schreeuwt Isabel zodra ze de wc inloopt ”gatver! het stinkt hier! Ze moeten hier beter schoonmaken mama!”, de deur stond nog open en de mevrouw hoorde het, jah… kinderen zijn eerlijk… door naar de Xenos want daar hadden ze van dat leuke cadeau papier… en toen verloor ik mijn lijstje…. serieus?! SERIEUS?!

Dan maar op gevoel verder. Maar meestal als ik shop op gevoel, kom ik thuis met dingen die ik niet nodig had en ben ik de dingen vergeten waarvoor ik wegging. Focus Lot, FOCUS! Naar de zara voor verjaardagskleren… Intratuin voor bloemen omdat die van mij inmiddels in de ontbindingsfase zitten… naar de taartenwinkel want er moet van het weekend een K3 taart komen… weer naar de Hema want Isabel wil ijs… en dan nog even naar de Etos want we hebben echt roze nagellak nodig! Geloof het of niet maar het ging enorm gesmeerd! We hadden een soort van dans/toneelstuk/speurtocht/circus act door de stad heen 😉 maar hey, happy kids, happy mom!

Terug naar maandagavond. De huiskamer hangt vol met vlaggen van stof, roze en witte ballonnen, pompoms aan het plafond en haar kinderstoel vol met roze bloemen. De manden voor het uitdelen (op iedere plek waar we vaak zijn), staan klaar. Ik sta naast haar bedje voor haar nachtkusje en denk even terug aan dwie jaar geleden. Wat wou ik je graag en wat was het ongelooflijk tof! Drie jaar… wouw… het wordt ook alleen maar toffer… Ik heb een dochter van drie jaar, wat voel ik me opeens volwassen…  een beetje emo zie ik haar weer even als baby’tje, kus haar voorhoofd en fluister iloveyou. Je prachtig Puck, je bent prachtig!