Selecteer een pagina

Na mijn HelloFresh wacht-actie van vorige week, zitten we nu opnieuw te wachten.. Maar relax Lief, Ik heb deze week bericht gekregen dat ze vandaag echt komen!

Philip kookt soms, niet zo vaak… eigenlijk nooit. Maar dat vind ik ook helemaal niet erg, eerlijk waar. Meestal is hij namelijk nog aan het werk en staan er rond 17:00 uur twee hongerige mondjes wijd open te schreeuwen dat er pasta of iets anders -het liefste met niet zoveel smaak- in moet. Ik probeer vaak wat tijd te rekken om samen te eten zodat we even een momentje met zijn alle hebben. ”Vind ik zo gezellig” zeg ik dan.. maar vaak wanneer ik tijd rek, zit mijn dochter met haar pasta te boetseren OF voert ze onze denkbeeldig hond… Mijn zoon zit luidkeels te blablabla-en (of te huilen) en wil papa knuffelen met zij smerige saus/snot handjes.. maar papa heeft een wit overhemd aan dus die is ondertussen dat hij een hap probeert naar binnen te schuiven, ook Lucas aan het ontwijken.. En dan voeren wij (soms) nog een gesprek 😉 Klinkt niet zo relaxt.. maar ondertussen is het echt heel gezellig!

Anyway.. Philip kookt nooit. Nee wij hebben best een ”ouderwetse” rollen verdeling in huis. Alhoewel ouderwets wel een ouderwets woord is. Ik heb philip misschien drie keer zien koken… Maar dat was dan of een salade of een potje bonen wat hij dan over zijn gehakt heen gooit en tussen een wrap propt. Finger-Licking-Good! Maar deze snelle kooktrucjes kan ik de kinderen niet voorschotelen. Sla? dat eet Tantie haar cavia! en wraps met bonen?! Ik verschoon hier de poepluiers, dus please geen bonen.

Ik ben een makkelijke/gezonde/als er maar niet te veel aan hoeft te gebeuren- kok… even tussen jou en mij… ik kook soms dansend op K3… MAAR wanneer dochterlief roept STOP NIET BEWEGEN NIET BEWEGEN…. EEEEENNNNN GAAN WE WEER MAMA! dan stop je en dans je weer verder. Dat wat haar dansjuf altijd precies zo zegt in haar dansles. Ondertussen hou ik met mijn rechterknie de oven dicht omdat Lucas die anders opentrekt, en houdt hij zichzelf vast aan mijn dijbeen met zijn altijd scherpe, lieve nageltjes.. Ik voer ze soms een stukje van wat we eten, om de buikjes gerust te stellen dat het eten er echt aankomt. Tegelijkertijd roer ik in mijn pan, lees ik de volgende zin van het recept en app ik Philip dat om 18:00 uur het eten op tafel staat… ik moet er niet aan denken dat de wortels ”julienne” gesneden moeten worden of de asperges eerst moeten worden gestoomd, dan in de oven, dan in de pan, dan in de koelkast en dan met liefde in gemasseerd moeten worden met een zelfgemaakt kruiden goedje.. en ik het dan vervolgens keihard laat mislukken..

Maar vandaag was Philip vrij… een dagje de druk eraf… een dagje samen terwijl iedereen werkt… relaxt opstaan, papa mee naar dansen, uitgebreid lunchen in Laren, beetje shoppen, beetje veel gek doen, boodschappen EN TOEN ging Philip koken! Hij had mijn superfood boek van Jamie Oliver uitvoerig bekeken en gezegd ”vanavond maak ik kip”. COOL! het eerste wat ik dacht ”dat zal dan wel een flinke paar uur gaan duren”…. maar kom Lot, beetje vertrouwen in je man! Ik hou de kinderen uit de keuken en geef hem de ruimte…

Mijn man in de keuken, lekker uitzicht moet ik zeggen.. 😉 snijden, hakken, roeren, proeven… ik heb prima uitzicht vanaf de bank op dat lekkerekontje hoor, daar niet van. Maar het voelt alsof ik iets niet doe wat ik wel zou moeten doen… Ik breng de kinderen naar bed, doe de was en hoor Philip zeggen ”eten is klaar schat”.

Ik kom naar de eettafel en daar staan twee kaarsen en twee borden alsof ze zo uit de (nog niet gearriveerde) HellofreshBox zijn gekomen… Alsof iemand het even had langs gebracht en hij alleen de keuken een puinhoop had gemaakt…. Alsof een ervaren kok zich had voorgedaan als mijn man… zelfs mijn kip was gesneden… Het leek gewoon echt precies op het plaatje uit het kookboek… wat slim om dit al die tijd verborgen te houden… Heerlijk gegeten, gepraat en toen KLOPKLOP…. de HellofreshBox!!

Thanks voor het koken knappe man!

Thanks voor het (echt) langs brengen van mijn Hellofreshbox meneer de koerier! Ik zal mijn best doen om deze week te tippen aan de verborgen kookkunsten van mijn man 🙂

 

PS: Check je man dames! ze hebben verborgen kunsten…

Ik: schat ga even in de keuken staan
Philip: Waarom?!
Ik: doe nou…. even stilstaan….
Philip: wtf doe je?!
Ik: ”CHING” klaar! niks….
-resultaat foto-