Selecteer een pagina

02:00 uur… 02:00 UUR MENSEN!!

Wouw… het is 02:00 uur… en ik word wakker van een zielig klein stemmetje dat zegt ”mamaaa-aa”… Ik ben zo nachtblind als hamster zonder ogen. Compleet zwart is alles als er geen licht is… Normaal gesproken schijnen mensen na een tijdje wel een beetje te kunnen zien. Maar ik niet hoor… Ik weet op de tast alles te vinden, maar verplaats niks want dan lig ik geheid onderuit.. En als ik echt nog diep slaap… Loop ik met gemak enthousiast tegen de deurposten of traphekjes op. Maar misschien is het ook gewoon te vroeg, zo midden in de nacht he…

Vanuit mijn diepe, diepe slaap, schiet wakker en hoor dat het Lucas is… Hij maakt er vaak een erger drama van dan dat het is hoor… maar toch haast ik mij naar zijn kamer. Juist omdat ik nog zo diep sliep, staan mijn baby-sensoren rood te knipperen en roepen ”ER IS WAT MET JE BABY!! SCHIET OP!!!” Dus… ik ren de gang in, daar waar ik de bocht net iets krapper nam dan nodig en loop vol tegen mijn eigen deurpost aan… FUCK**G K*T POKKE DEUR DING!! Hoor ik mezelf roepen en voel nog even aan mijn schouder… Vervolgens ren ik Lucas zijn kamer in en stap op een of andere ”liedjes rups”… Wel eens ergens in gaan staan als je nog niet wakker bent en denkt dat je haast hebt?! Een soort van lego blokjes idee… ik vang mezelf op aan Lucas zijn bed rand, anders was ik naast zijn bed op de grond beland… en NATUURLIJK als kers op mijn nachtelijke vlaai… de liedjes rups gaat ZINGEN… ”ruuuuupsje rolt en dolt de he-le dag” in mijn hoofd zing ik door ”en het rupsje gaat nu dood midden in-de-nacht”…

Zo brak als ik ben, storm ik terug naar de rups om hem uit te zetten, mijn hand over het geluidsboxje te duwen of hem gewoon uit het raam te smijten… Het eerste en tweede lukt… Maar niet snel genoeg… Lucas schikt zich he-le-maal kapot… JAH LOGISCH! Wie verwacht er nou een rups die midden in de nacht gaat zingen en je moeder die vervolgens naast je in bed ligt…

”Stil maar lievie… mama stond op je (K*T) ย rups, maar hij is al weg en ik ben bij je… ” Inmiddels was ik klaar wakker… Na een aantal rondjes door zijn kamer, was hij weer rustig en kon hij weer verder slapen… en ik? Ik heb de rups laten verdwijnen… Ciao ciao Rups, jij mag niet blijven tot je een vlinder bent geworden… ๐Ÿ˜‰